Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Toussaint
Noordeindseweg 112
2651 CX BERKEL EN RODENRIJS

Openingstijden

Ma: GESLOTEN
Di: 09:30 - 18:00 uur
Wo: 09.30 - 18.00 uur
Do: 09:30 - 18:00 uur
Vr: 09:00 - 20:00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: GESLOTEN

Toussaint úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Advocaatje hoe (s)maakt u het

Advocaat is een dikvloeibare likeur die bereid wordt met eieren, alcohol in bijna pure vorm of in de vorm van brandewijn of jenever of andere hoog-alcoholische dranken, gecondenseerde melk en suiker. De gele kleur wordt veroorzaakt door het eigeel en toevoeging van een E-kleurstof. Dunne, vloeibare advocaat is bereid met het gehele ei.

Voor een dikke, stijve advocaat worden alleen de eierdooiers gebruikt. Dunne advocaat is vooral bedoeld voor de export. Het alcoholgehalte van advocaat bedraagt ongeveer 14 volumeprocent.

 

 

Recept Advocaat

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk (410 g)
  • 8 eieren (met of zonder het eiwit, afhankelijk of men vloeibare dan wel stijve advocaat wenst te maken)
  • 150 g alcohol (96%!)
  • 250 g suiker
  • 80 g vanillesuiker

Bereidingswijze

Ingrediënten gedurende 5 minuten mengen (bijvoorbeeld met een staafmixer) en vervolgens enkele weken laten rusten.

Gebruik

Advocaat is zo viskeus dat deze niet gedronken kan worden, maar met een lepeltje gegeten wordt. Soms wordt de advocaat met een toef slagroom geserveerd. Advocaat wordt gelepeld uit een likeurcoupe of klein portglas.

Tip

Advocaat wordt ook gebruikt op ijs, op poffertjes of in gebak.